Silnice na Litoměřice ve Štětí je o víkendu uzavřená, rozebírá se tam most

13. duben 2019 16:22

Do nedělních dvaceti hodin je neprůjezdná silnice druhé třídy číslo 261 ve Štětí. Dělníci totiž demolují tu část mostu přes Labe, která vede právě nad silnicí.

Před začátkem demolice byli na mostu přes řeku Labe připravené bagry. Pod mostem postávaly kamiony s hlínou, kde měly vytvořit takzvané dopadové lože. Tedy vlastně vysypat hlínu na silici, aby ji dopadající kusy mostní konstrukce nepoškodily.

„Kromě hlíny  naistalujeme textilii. Most budeme shazovat na tu hlínu, postupně se bude odvážet na parkoviště , kde se bude rozebírat nebo ho budeme přímo odvážet….“ popsal práce Marek Kohout z firmy Strabag.

Most přes Labe ve Štětí se opravuje

Stavebníci rozebírali pouze přemostění silnice, tedy hlavního tahu Štětí Litoměřice. Větší část mostu nad řekou zůstane stát a bude se jen opravovat.

Nová část bude pouze nad silnicí. „Bude tam nová vozovka, rozšíření a zvýšení,“ vysvětlil  Marek Kohout. Podle jeho slov bude demolice části mostu do 20 hodin v neděli skutečně hotová – jak stavebníci slíbili.

Demolice mostu nad silnicí Štětí – Litoměřice je jednou z prací na generální rekonstrukci štětského mostu přes Labe. Práce mají být hotové zhruba do poloviny příštího roku a vyjdou na dvě stě milionů korun.

Auta navezla pod opravovanou část mostu ve Štětí hlínu
Dělníci natahují pod opravovanou část mostu ve Štětí ochranou textílii
Hlína pod opravovaným mostem ve Štětí má zabránit poškození vozovky pod ním
autoři: Jan Bachorík , směna ČRo Sever
Spustit audio

Související