Silnice a cyklostezka z Děčína do Dolního Žlebu je až do října uzavřená

20. červen 2016

Frekventovaná cyklostezka, ale i silnice z Děčína do Dolního Žlebu je ode dneška oficiálně uzavřená. Stavební firma tam bude v Čertově Vodě opravovat silnici a kanalizaci.

Pro obyvatele Dolního Žlebu je tahle silnice jedinou, po které se mohou dostat domů. Využít mohou také vlak nebo přívoz přes Labe.

Právě přívoz teď budou využívat všichni, od místních obyvatel po cyklisty, kteří budou přes Dolní Žleb pokračovat po cyklostezce dál do Německa. Děčínský magistrát se proto rozhodl, že po dobu oprav bude přívoz jezdit zadarmo.

Uzavírka silnice není úplná, jen ve všední dny od 8 do 18 hodin. Magistrát má dohodu se stavební firmou, podle které bude silnice každý den po skončení prací v pořádku alespoň tak, aby se po ní dalo projet. Stejně je to i s hasiči ‒ dělníci mají od zavolání osm minut na to, aby ukončili práce, případně zasypali výkop a umožnili hasičům průjezd do obce. Když bude nutné jet na místo sanitkou, bude v pohotovosti převozník, který na sanitu počká a nevezme na prám jiné auto.

S uzavírkou musí počítat i cyklisté

Má to být pět měsíců, tedy do října. V Čertově Vodě je potřeba opravit silnici, kterou poničila velká voda, zároveň bude také stavební firma pracovat na přeložce vodovodu.

Cyklisté musí počítat s objížďkou, uzavírka totiž zahrnuje velmi frekventovanou cyklostezku. Děčínský magistrát se všemožně snažil naplánovat pro cyklisty objízdnou trasu a vyznačit jim cestu už z centra města. Odtud se pak vydají po pravém břehu řeky směrem na Hřensko, rychlost bude na této silnici kvůli cyklistům omezená. Omezení rychlosti bude končit právě u odbočky k přívozu.

autor: dap
Spustit audio