Sháníte volné místo na letním táboře? Měli byste si pospíšit!

9. červen 2015

Do začátku prázdnin zbývají tři týdny. Někteří z vás možná ještě stále hledají volné místo na táboře pro své dítě nebo vnouče. Jaké možnosti zbývají rodičům a jejich dětem na Litoměřicku?

„My jsme o výběru táborů uvažovali už v zimě a na začátku jara jsme je objednávali. Máme štěstí, že byla nabídka jak od mého zaměstnavatele, tak od zaměstnavatele mého muže a obě ty nabídky se dceři líbily, tak tam jsme jí potom zapsali,“ říká Renata Mejtová z Čížkovic, která spolu s manželem vybrala letní tábory pro jejich desetiletou dceru s předstihem, aby měli jistotu.

S blížícími se prázdninami totiž moc volných míst nezbývá. Například Dům dětí a mládeže Elko v Lovosicích už na pobytových táborech žádná volná místa nemá, jak potvrzuje jeho ředitelka Venuše Krčmářová.

„Máme tam jen malou rezervičku pro případ nouze – pro situaci, kdy má dítě hlídat babička a odvezou jí do nemocnice.“

Roste také zájem o příměstské tábory

Obsazené jsou už i příměstské tábory, které lovosický Dům dětí a mládeže pořádá. Způsob, kdy je dítě pryč jen od rána do odpoledne, v posledních letech nabývá na oblíbenosti.

Volná místa na příměstském táboře nabízí ještě dům dětí a mládeže Rozmarýn v Litoměřicích. Podle jeho ředitelky Zuzany Bendové nemají omezenou kapacitu dětí. „Buď rodič vybírá podle programu nebo děti chodí od pondělka do pátku.“

Rozmarýn přijímá děti na příměstské tábory i v samotný den konání. Zuzana Bendová dodává, že přihlášky vyžadují jen na první dva červencové týdny.

Litoměřický dům dětí a mládeže pořádá i pobytový tábor v Chorvatsku, ten už je obsazený, ale pár volných míst je ještě na táboře v srpnu.

V Roudnici nad Labem pořádá nejvíc táborů Dům dětí a mládeže Trend. Na pobytovém táboře v červenci mají už jen tři volná místa a příměstské tábory jsou plně obsazené, přijímají pouze náhradníky.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio