Šance: 7, góly: 0. Kopic našel po zápase v kabině svázanou kopu kopaček

5. srpen 2013
Zprávy

Fotbalisté Jablonce se dočkali první výhry v této sezóně Gambrinus ligy. Ve 3. kole porazili Slovácko 2:1. Vítězství ale mohlo být daleko vyšší. Severočeský tým byl po celé utkání lepší a zahazoval jednu šanci za druhou - zejména záložník Jan Kopic.

„Mohl jsem se stát nejlepším střelcem Gambrinus ligy, takových šancí, co jsem měl, nemívám snad ani na tréninku,“ konstatoval po zápase třiadvacetiletý fotbalista, který se hned sedmkrát objevil sám před gólmanem Slovácka Melichárkem.

Jenže buď pálil naprosto mimo branku, trefil tyč nebo proti němu skvěle zasáhl hostující brankář. Kopic si tak chvílemi pro sebe musel říkat, že už se snad ani do šance dostat nechce.

„Blesklo mi to párkrát hlavou, že bych radši, kdybychom šli dva na gólmana, aby vystřelil ten druhý hráč a dal gól. Bylo to fakt hrozné, takovýhle zápas jsem ještě nezažil.“

A Jablonec nakonec mohly neproměněné Kopicovy příležitosti i mrzet, když chvíli před koncem snížilo Slovácko ze své první šance na 1:2.

„Já jsem měl tep snad dvě stě, bylo mi jasné, že kdyby to bylo na 2:2, tak je to na mně. I když jsem nahrál Karlovi na druhý gól, je jasné, že by to pořád bylo na moje triko,“ říkal Jan Kopic a připomněl, že asistoval Karlu Pitákovi u druhé branky Jablonce, která utkání rozhodla. Alespoň takováto pomoc k výhře udělala mladému záložníkovi radost.

„Malinko to ze mě spadlo, to víte, že jo, ale pak zase přišla šance… Nevím, čím to bylo, prostě špatný den, tohle by se nám v Norsku vymstilo,“ myslel už Kopic i na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy se Strömsgodsetem.

Trápení šikovného fotbalisty v zakončení ale nenechali po utkání se Slováckem bez odezvy ani jeho spoluhráči.

„Honza Kopic teď přišel do kabiny a měl na věšáku veškeré kopačky svázané… Kluci mu dali jasně najevo, jak mu to šlo. Ale vážně – je fantastické, že se do těch šancí dostává, protože dostat se za zápas do sedmi šancí je hodně. On umí dávat góly, doufám, že si to schovává na čtvrtek,“ usmíval se s nadějí trenér severočeského týmu Roman Skuhravý.

autoři: tej , mva
Spustit audio