S šéfkuchařem o domácím vaření a receptech na zimu

19. února byl naším hostem ve studiu Zdeněk Kubíček, šéfkuchař z Větruše. Bavili jsme se s ním nejen o tom, jak se stravovat v zimě.

Jaké zajímavé omáčky a polévky v poslední době vyzkoušel a co by lidem k vyzkoušení doporučil? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.