S letošní turistickou sezónou jsou v Lounech spokojeni. Nabídku přizpůsobují seniorům a rodinám s dětmi

2. srpen 2020 12:04

Cestovní ruch se kvůli koronaviru proměnil. Zaznamenali to také v Lounech. Zatímco dřív na Lounsko mířily hlavně rodiny na krátkodobé výlety, teď je vystřídaly skupiny seniorů. Lidi s dětmi zase přijíždějí ze vzdálenějších míst republiky a využívají tak ubytování. Městské informační centrum proto přizpůsobuje svoji nabídku a mimo jiné přišlo s novým posezením přímo na náměstí.

Louny. Na náměstí přibylo nové posezení

„My vždycky jedem tam, kde jsme ještě nebyli. Dneska chceme kolem Ohře, protože je tam cyklostezka, tak tam by to mohlo být příjemné, nebude tam horko. A Louny jsou hezké město, jsou tady hezké památky, prošli jsme si to pěšky, byli jsme na koupališti,“ říká cyklistka Jana z Tábora, která přijela s celou partou dospělých i dětí z jižní Moravy.

Parta se ubytovala se v penzionu ve městě a jezdí po okolí.

„Hospody tady nemáte. My jsme včera jeli z Loun do Žatce a po celé cestě po cyklostezce není ani jedna hospoda,“ posteskla si Jana z Brna.

Letos jezdí starší turisté, říká vedoucí Městského informačního centra v Lounech Denisa Hart Noheylová, a lidé s dětmi zůstávají déle.

„Posílily seniorské skupinky, třeba tři, čtyři dámy se objeví v infocentru, nebo organizované seniorské autobusy. Budeme muset zacílit na tadytu skupinu, která se objevuje daleko víc, než dřív. Minulý týden tady byli lidé z Olomouce, Pražáci jezdí, jihočeši se objevují,“ pokračuje Denisa Hart Noheylová. 

Vracejí se také turisté z Německa, hlavně cyklisté, ale zatím mnohem méně, než tady bývali zvyklí.    

Spustit audio