Rybáři vylovili z Labe ve Štětí stovky uhynulých ryb, případem se zabývá policie

16. leden 2022 09:21

AKTUALIZACE K 13:00 Za sobotním úhynem ryb v Labi u Štětí stojí papírna Mondi. Podle vedení společnosti je příčinou otravy ryb havárie na kanalizaci.

Tu se technikům podařilo dnes, tedy neděli 16. ledna opravit. Podle Mileny Hucanové - manažerky komunikace papíren Mondi, se do Labe nedostaly chemikálie z výroby, "pouze" právě znečištěné vody z kanalizace.  

---

9:21 Stovky kilogramů uhynulých ryb vylovili v sobotu 15. ledna odpoledne rybáři z Labe u Štětí. Případem se zabývá Česká inspekce životního. 

„Odebrali jsme potřebné vzorky. Výsledky vyšetření těchto vzorků vody i ryb by měly být známy v příštím týdnu,“ řekl mluvčí inspekce Jiří Ovečka.   

Podle mluvčího severočeského rybářského svazu Jana Skalského jde o více než dva metrické centy uhynulých ryb. „Jsou mezi nimi i trofejní ryby jako sumci, ale i kapři, amuři, bílá ryba a podobně,“ řekl.

Případem se zabývá policie, jak potvrdila krajská policejní mluvčí Alena Bartošová: „Věc šetříme pro poškození a orhožení životního prostředí z nedbalosti,“ konstatovala.

Z Labe vylovili rybáři stovky kilogramů uhynulých ryb
autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související