Rozloučení s hercem Hynkem Pechem

3. listopad 2016

V pátek 28.říina 2016 odešel po dlouhé těžké nemoci do hereckého nebe ve věku nedožitých 70 let dlouholetý člen Klicperova divadla Hradci Králové - herec Hynek Pech. Český rozhlas Hradec Králové měl to obrovské štěstí spolupracovat s tímto skvělým hercem a báječným člověkem přes 40 let.

Pro svůj charakteristicky zabarvený hlas s velkým citem pro mateřský jazyk byl vyhledávaným protagonistou rozhlasových her, pásem poezie, četeb na pokračování, fejetonů, povídek, průvodcem publicistických pořadů, dokumentů, ale také pohádek, kabaretů a veřejných rozhlasových nahrávek.

Za všechny jmenujme alespoň dramatickou montáž Vladimíra Zajíce - Drnová balada od Lipan, dramatizovanou četbu Toulavý autobus od Johna Steinbecka, rozhlasovou adaptaci detektivky Arthura Conana Doyla - Skandál v Čechách, cyklus pásem poezie Nádherná nacházení či úspěšnou a velice oceňovanou dramatizaci povídky Jaroslava Haška - Volby do obecního zastupitelstva.

V našem studiu se před mikrofonem sešel také s Františkem Filipovským, Bohumilem Bezouškou, Milanem Nedělou, Josefem Vinklářem, Gabrielou Vránovou, Janem Skopečkem a mnoha dalšími.

Herec Hynek Pech byl členem souboru Klicperova divadla v Hradci Králové 39 let

Je velkým štěstím pro nás Východočechy, že zůstal věrný divadlu a rozhlasu právě v Hradci Králové a my jsme tak mohli jeho herecké umění sledovat na vlastní oči a uši.

Hynek Pech měl velký respekt ke starším kolegům, které s úctou obdivoval. Dokladem je ukázka ze vzpomínkové knihy Ladislava Peška - Tvář bez masky, kterou si Hynek Pech sám vybral a četl v našem rozhlasovém studiu.

Se znamenitým hercem Hynkem Pechem dlouholetým členem Klicperova divadla v Hradci Králové se rozloučíme ve čtvrtek 3. listopadu 2016 ve 13 hodin ve smuteční obřadní síni v Hradci Králové - Kuklenách.

Spustit audio