Roudničtí „nezklamali“. Těsně před obnovením svozu začali opět kolem popelnic vytvářet černé skládky

30. listopad 2020 12:02

Tři týdny nedovážely technické služby v Roudnici nad Labem odpad, který lidé nechávají u popelnic. Vedení města tím chtělo apelovat na pořádek v ulicích. Situace ve městě byla v té době klidná a obyvatelé udržovali čistotu. Těsně před svozem černých skládek se ale u kontejnerů opět začaly objevovat kusy nábytku a další odpad. Odvoz takových věcí přitom technické služby zdržuje a prodražuje konečnou částku za likvidaci odpadu.

„Jedeme teď na sídliště, kde to všechno začalo – konkrétně sídliště Jih, kde máme vyhozené tři gauče, sedací soupravu a nějaké dveře,“ shrnuje ředitel roudnických městských služeb Martin Chudoba.

„Za ty poslední týdny se to hromadilo o trochu méně, protože lidé věděli, že se to neodváží. Jinak v pondělí a v pátky bývaly docela velké hromady. Nábytek jsme nakládali denně, ale objevovaly se tam i záchody nebo vybouraná koupelnová jádra,“ popisuje jeden z pracovníků technických služeb.

„S nadsázkou bych řekl, že roudničtí nezklamali. Drželi to dost dlouho, to jsem byl překvapený. Všichni jsme ale všichni tušili, jak lidé věděli, že 30. listopadu ta akce končí, tak to tam 29. všechno nanosili. Multikára objela tří stání na sídlišti Jih a byla plná. Na sídlišti Sever, které jsem si teď objel, je to ještě horší, a cestou po Roudnici to také nevypadá dvakrát dobře,“ shrnuje místostarosta města Jiří Řezníček z hnutí ANO.

Vedení Roudnice se teď podle něj chce rozmyslet, jak bude v této situaci postupovat dál. Lidé ve městě přitom mohou využívat sběrný dvůr – každá osoba tam může ročně odvézt až 750 kilogramů odpadu zdarma.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související