Řidiče v Teplicích a okolí čekají komplikace – začínají opravy několika železničních přejezdů

10. únor 2022 10:05

V Teplicích 10. února začíná přestavba přejezdu v ulici Emílie Dvořákové na železniční most. Ve městě i okolí bude Správa železnic opravovat i další přejezdy. Kvůli rekonstrukci mostu v Soběchlebech se například na několik dní zastaví doprava na silnici I/13 mezi Teplicemi a Ústím nad Labem.

„Napříč komunikací umístíme pevné zábrany – oplocení, které bude otevíratelné pouze pro účastníky výstavby,“ popsal u frekventovaného přejezdu na Novosedlice u dopravního podniku koordinátor stavby Radek Šrámek.

Vedoucí odboru dopravy teplického magistrátu Milan Slepička zdůraznil, že přes přejezd nesmí ani chodci.

„Protože tady ty vlaky u odstraněných závor budou jezdit v plné rychlosti. Bude to tedy velice nebezpečný úsek – jediné, co bude zprovozněné, bude takzvaná Myší díra, kde bude fungovat místní doprava – to znamená Arriva a vozidla stavby. Tam ale chodci v žádném případě nemohou, je tam nebezpečí úrazu, protože je to úzká komunikace,“ dodal Slepička.

Až do května příštího roku se tudy nikdo nedostane nejen do sousedních Novosedlic, ale třeba ani do sportovního centra nebo prodejny spojovacích materiálů. Pak už tu bude železniční most.

„To znamená, že veškerá doprava bude tu železniční trať podjíždět a nebude se tady vůbec stát,“ dodal Milan Slepička z magistrátu.

Na letošní rok je plánovaná i oprava několika dalších přejezdů

Správa železnic bude opravovat i přejezdy v ulicích Přítkovská, Zemská a Bohosudovská.

„Práce na přejezdech jsou cíleně koordinovány tak, aby neprobíhaly v době, kdy bude uzavřený podjezd v Důlní ulici,“ řekl mluvčí firmy Dušan Gavenda.

Ten je v teplické části Sobědruhy. Práce ovlivní i silniční dopravu na tahu na Ústí nad Labem v nedalekých Soběchlebech, kde budou rekonstruovat železniční most.

„V rámci rekonstrukce mostu v Soběchlebech se od února do října předpokládá 15 víkendových uzavírek. Na delší dobu ovlivní dopravu rekonstrukce podjezdu v Důlní ulici – s jeho uzavírkou se počítá od konce dubna do října, s přestávkou uprostřed léta,“ přiblížil Gavenda chystané silniční uzavírky.

Tyto rekonstrukce přejezdů a mostů jsou součástí rekonstrukce úseku Bohosudov-Teplice a zahrnují také úpravy nástupišť, osvětlení a trakčního vedení.

Spustit audio

Související