Resort Tree of Life v Lázních Bělohradě regeneruje tělo i mysl. Jméno má po stromu v poušti

5. srpen 2020

V resortu Tree of Life - Strom života - v poklidném městečku Lázně Bělohrad v podhůří Krkonoš navázali na místní tradici, která před více než 135 lety začala využíváním zdejší slatinné rašeliny. Kromě zábalů tam léčí v nejmodernější lázeňské budově rekondičním cvičením, zážitkovými koupelemi, ale i ajurvédskými masážemi nebo marockou parní lázní.

Zdrojem léčivé rašeliny byla od počátku v Lázních Bělohradě ložiska, po kterých v rozlehlém parku jménem Bažantnice zůstala rašelinná jezírka. Místní jim dali jména podle zabarvení vody (Černé a Modré), ale i podle pověsti. Ta se váže k Hraběnčinu jezírku, ve kterém údajně zmizela místní hraběnka i s kočárem a koňským spřežením.

Park je dnes častým a oblíbeným cílem procházek lázeňských hostů, místních obyvatel i turistů. Na ploše 51 hektarů nabízí uprostřed lesních porostů nejen slatinná jezírka, ale i tůně a pavilonky s lázeňskými prameny se železitou a arsenoželezitou vodou.

Cvičení v bazénu s hydromasáží

V legendárním parku Bažantnice dříve býval i parket, kde vyhrávaly orchestry. Dnes se tam v letní sezóně pravidelně konají nedělní promenádní koncerty, v blízkosti jsou městská sportoviště s tenisovou halou, venkovními kurty a lázeňským minigolfem.

Strom života jako cesta k relaxaci i ke zdraví

V nejmodernějším bělohradském spa resortu Tree of Life už deset let pomáhají lázeňským hostům zredukovat váhu, zbavit se bolestí zad a kloubů, dostat se do formy a harmonizovat myšlenky. Lázeňský hotel používá vodu z vlastního zdroje a těží svou léčebnou slatinu z ložiska nedaleko lázní.

Patří pod akciovou společnost Lázně Bělohrad a spojuje léčebnou tradici s čistou přírodou a s alternativní i klasickou medicínou. Lázeňské zázemí s vlastním bazénem umožňuje balneoterapii, fyzioterapii, elektroterapii a slatinné procedury. V Organic & Garden Spa hosty čeká severská sauna, sanárium i parní lázeň, hosté tu relaxují v bazénu s výhledem do zahrady a navštěvují moderní Fitness laboratoř.

Marocká parní lázeň v resortu Tree of Life

K symbolické myšlence pro výstavbu resortu Tree of Life přispělo inspirující setkání, které prožila lékařská ředitelka lázní MUDr. Jitka Ferbrová při své cestě Bahrajnem. Ve vyprahlé poušti tam rostl jeden jediný strom jako důkaz života uprostřed těch nejhorších podmínek. Lékařku a jejího manžela překvapilo, jak dlouhé asi musí mít strom kořeny, aby dokázal najít uprostřed pouště vodu a mohl růst desítky nebo stovky let. Jakou v sobě má sílu, vytrvalost, umění žít a přežít. Strom v poušti se tak stal předobrazem Stromu života v Lázních Bělohradě.

Okolí města je jedinečným krajinným celkem se spoustou lesů i udržovaných staveb lidové architektury, s hustou sítí značených turistických cest. Nově se zde značí také cyklistické trasy. Není odtud daleko do ZOO ve Dvoře Králové nad Labem a na výlety na hřebeny Krkonoš.

Spustit audio