Rady do kuchyně: Jak využít citrony úplně celé a co dělat, aby neutíkala voda při vaření brambor
Citron můžete využít úplně celý. Kůra se výborně hodí při pečení zákusků, ale i vymačkaný citron ještě zužitkujete. A pokud vám při vaření brambor utíká voda z hrnce, tady je malý trik.
Při vaření brambor vám voda nebude utíkat z hrnce, když do ní přidáte lžičku oleje.
Už nikdy se nemusíte bát, že vajíčka prasknou, když je budete vařit v sítku na páře.
Šupiny při čištění ryby nebudou létat po celé kuchyni, když rybu potřete octem.
Citrony využijte vždy naplno. Pořádně je omyjte, ostrouhejte kůru, smíchejte s krystalovým cukrem a v zavřené skleničce uložte do lednice. Bude se hodit do těsta na koláče a buchty. Ani vymačkané citrony nepatří do koše. Přidejte je do vody na nádobí nebo při vytírání. Všechno krásně provoní a navíc zjemní ruce.
A ještě poslední rada. Palačinky budou křupavé, když přidáte do těsta trochu sodovky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Mimozemští roboti, červí díry, kosmické elektrárny... je lepší být ve střehu.
Tomáš Vacek, vedoucí Programu celoplošné stanice


Komplet 3CD Vladana a Prasopes
Co se stane, když se desetiletá holka rozhodne být intergalaktickou strážkyní? Sci-fi seriál o útěku z domova, vzpouře strojů a přátelství s jedním zvláštním kouzelným zvířetem.