Půlmaraton v Ústí nad Labem běželi elitní afričtí běžci i známé osobnosti

15. září 2014

Čtvrtým ročníkem pokračoval půlmaraton v Ústí nad Labem. Tentokrát si v něm v neděli zaběhalo více než pět tisíc lidí. Masový závod pobavil nejen renomované atlety, ale hlavně amatérské běžce a rodiny s dětmi.

Hlavní závod ovládli favorizovaní Afričané. Mezi muži byl nejrychlejší Adugna Tekele z Etiopie. Ten zaostal s časem 1:00:45 za rekordem ústeckého půlmaratonu o 7 sekund.

„Čekali jsme, že bude čas o něco lepší, ale musím říct, že nám počasí opět nepřálo,“ povzdechl si ředitel závodu Václav Skřivánek. Z Čechů byli nejrychlejší 12. Milan Kocourek a 9. Ivana Sekyrová. Na trati bylo i hodně amatérských běžců a účastníci si užili rodinný běh, ze kterého byly nadšené i děti.

V Ústí běžely i slavné osobnosti. „My sem jezdíme každý rok. Nejen s rodinou, ale i se školou. Manželka je tělocvikářka, tak sem bereme děti ze Štětí, je to nádherné, dostanou medaili, je to super.“ Líbí se ústecký půlmaraton dvojnásobnému olympijskému vítězi Martinu Doktorovi.

Se svou dcerou Luckou si zaběhla Kateřina Neumannová, která si ani nestěžovala na déšť. „Bylo to příjemné osvěžení, děti naschvál běhaly loužema, tak to bylo zábavné. Jsem ještě rychlejší na trati, ale ona před cílem začne finišovat a to už jí skoro nestačím. Už to dlouho nebude trvat a budu pro ni špatnou soupeřkou.“

autoři: dak , jam
Spustit audio