První řidiči se po mostě ve Štětí na Litoměřicku projedou zřejmě v červenci

27. květen 2020 11:28

Ve Štětí na Litoměřicku finišují opravy tamního mostu přes Labe a stavba nového kruhového objezdu. Hlavní práce budou hotové už na konci května, po mostě by se mohlo začít jezdit v červenci. Náklady na úpravy budou proti původním předpokladům minimálně o 10 milionů korun vyšší.

Kromě toho, že nově bude mít most větší nosnost, bude podle starosty Tomáše Ryšánka díky kruhovému objezdu jednodušší příjezd do města: „Už jenom kvůli tomu, že tam budou jezdit náklaďáky, nebylo reálné, aby zůstal zachovaný ve Štětí sjezd tak, jak byl, protože to bylo hodně krkolomné. Tam by kamiony jezdit nemohly, takže kvůli tomu tam byla podmínka nového sjezdu, který teda teď bude vybudován.“

Po skončení oprav mostu ve Štětí měla původně začít oprava mostu přes Labe v Roudnici, kudy dnes vede objízdná trasa. Kvůli pandemii a možnému poklesu příjmů Ústeckého kraje teď ale musejí o rekonstrukci rozhodnout zastupitelé. Buď investice seškrtají a kraj bude šetřit, nebo navýší úvěr a plánované práce budou provedeny.

Zastupitelé budou o investicích jednat v červnu.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio