První gól nás nakopl, přiznali hokejisté Litvínova. Střelce zastoupil obránce Gula

17. duben 2015

Litvínovští hokejisté jsou hodně blízko historickému úspěchu. Severočeši vedou ve finálové sérii play-off nad třineckými Oceláři už 3:1 na zápasy a od vysněného titulu, na který čekají 56 let, je dělí jediná výhra. Mečbol si Verva vypracovala po čtvrteční domácí výhře 3:0, kterou nastartoval obránce Jiří Gula.

„Po první třetině bylo jasné, že úvodní gól bude znamenat hodně,“ promítal si litvínovský kapitán Michal Trávníček třetí finálový duel. „První gól nás nakopl, dostali jsme na hokejky klid. Pak už jsme zápas nepustili,“ přidal útočník Robin Hanzl.

Také on se včera mohl pochlubit jednou gólovou trefou, ale tím, kdo v polovině zápasu zlomil bezbrankové skóre, nebyl žádný z renomovaných střelců typu Viktora Hübla, Františka Lukeše, Jakuba Petružálka nebo Martina Ručinského.

Trefil se obránce Jiří Gula. Životním gólem si osladil sezonu, která pro něj slibně začínala, ale smutně pokračovala.

„Začátek byl dobrý, ale pak bohužel přišlo zranění, které potká každého hokejistu. Jsem starašně rád, že jsem se do týmu vrátil,“ pochvaloval si pětadvacetiletý obránce.

Po zranění z konce října a po následné operaci se vrátil do litvínovské sestavy až těsně před startem play-off. Mezitím alespoň mohl sledovat, jak se trenérům Rulíkovi a Hořavovi daří velmi úspěšně přetvářet myšlení týmu, který po dlouhé roky vyznával ofenzivní hokej.

Čtěte také

„Od doby, co přišli, jsme udělali obrovský kus práce. Máme sice mladou obranu, ale myslím, že hrajeme výborně,“ podotkl Gula, který si se svými spoluhráči nechává zdát o domácím titulu.

A stejné je to i v případě litvínovských fanoušků. „Lidé neuvěřitelně fandí, slyšíme to z každé strany. Famózní,“ uzavřel litvínovský obránce.

autoři: apr , Petr Hašek
Spustit audio