Pro mě byl Liberec ctí a výzvou, vzpomíná na své působení ve Slovanu Liberec slovenský trenér Zsolt Hornyák

20. říjen 2021

Pořad Setkání o mikrofonu byl tentokrát hodně o cestování, protože i moderátor Pavel Petr za svým hostem musel cestovat dost daleko. A to až k Balatonu, kde vyzpovídal bývalého kouče Slovanu Liberec Zsolta Hornyáka.

Hlavním tématem tak samozřejmě nebylo cestování, i když to k životu profesionálního fotbalového hráče a později kouče bezesporu patří, ale hlavně fotbal. A to nejen ten ve Slovanu Liberec, který Zsolt Hornyák trénoval v letech 2018 až 2019.

„Trochu mě jen mrzí, že jsem byl jen jednu sezonu. Nebylo to lehké období, protože se stavělo nové mužstvo, ale myslím si, že na tu dobu slušně obstálo. I když to byli většinou hráči, kteří vycházeli z druhých lig, a na to jaká byla kvalita, jaký byl výběr, tak jsme postavili celkem slušné mužstvo a hrál se celkem dobrý fotbal,“ zavzpomínal slovenský trenér, který měl s majitelem klubu smlouvu na rok.

„Pro mě byl Liberec ctí a výzvou. Liberec mi dal obrovskou školu do života, jsem hrdý na to, že jsem mohl pracovat ve Slovanu Liberec,“ doplnil Zsolt Hornyak.

Řeč byla také o způsobu práce profesionálního trenéra, jak hodnotí své mužstvo, i o emocích ve sportu. Pavel Petr se Zsolta Hornyáka také zeptal, jak vzpomíná na Liberec jako na město, nebo která z dalších jeho profesních působišť ho nejvíce ovlivnilo. Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Pavel Petr , reČRoL
Spustit audio

Související