Prix Bohemia Radio nabídne koncerty i divadelní představení

16. leden 2018

Festivalové dny budou věnovány jednotlivým kategoriím. Poslechy děl doplní bohatý doprovodný program, který návštěvníkům nabídne zajímavé besedy na aktuální témata, workshopy, přednášky, koncerty i divadelní představení.

První den festivalu bude patřit Dokumentu a především slavnostnímu zahájení 34. ročníku Prix Bohemia Radia, jež proběhne v koncertním sále Moravské filharmonie Olomouc. Úterý bude patřit Reportáži, středa kategorii Drama a čtvrtek slavnostnímu zakončení.

Kromě poslechů děl budou moci návštěvníci využít širokou nabídku akcí v doprovodném programu. Ten se bude odehrávat hned na několika místech Olomouce.

V úterý tak doprovodný program nabídne například workshop s americkou dokumentaristkou Karen Werner, divadelní představení „Ticho, nahrává se“ nebo besedu s generálním ředitelem Českého rozhlasu Reném Zavoralem, čestnou prezidentkou festivalu herečkou Hanou Maciuchovou nebo dlouholetou zpravodajkou Českého rozhlasu v Rakousku Marií Woodhamsovou.

Ve středu si na své přijdou děti během Dopoledne s Rádiem Junior nebo fanoušci hudby. Ti mohou vyrazit do Jazz Tibet Clubu na Radio Wave Live Session nebo na koncert do budovy Českého rozhlasu Olomouc.

Radio Wave Live Session v Jazz Tibet Clubu

Čtvrtek bude věnován především zvuku. Dopolední doprovodný program začne panelovou diskuzí na téma Jak slyšet film, následovat bude diskuze zaměřená na koncept prostorového zvuku 5.1., který se využívá za účelem reálného zvukového prostředí.

autor: nwe