Přiletěli k nám už mimozemšťané? I to prověřuje ufolog Vladimír Šiška

30. červenec 2014

Představíte si pod označením UFO mimozemské civilizace a různé teorie spiknutí? Ufolog Vladimír Šiška toto vše vyvrací. Čím se tedy ve skutečnosti zabývá? A co způsobuje tajemné kruhy v obilí?

„UFO je něco, co vidíme na obloze, ale neumíme to identifikovat,“ poznamenává hned v úvodu rozhovoru s moderátorkou Patricií Strouhalovou ufolog Vladimír Šiška. A tak za UFO můžeme považovat třeba i ptáka nebo míč, pokud je neumíme rozpoznat. Projev mimozemského života se sice nedá vyloučit, ale šance je prý velmi malá.

Čtěte také

Sám sledoval UFO před několika lety. „Bohužel se mi jej vždycky podařilo vysvětlit,“ dodává Vladimír Šiška, který už přes 20 let shromažďuje údaje o pozorování neidentifikovatelných létajících předmětů.

Letním fenoménem jsou kruhy v obilí. „U nás se objevují od roku 1946 a ve světě od 17. století. Na konci 80. let začaly být velmi populární,“ uvádí. Co je na obrazcích v polích tak zajímavého? „Můžeme k nim dojet a skutečně se na ně podívat,“ zdůrazňuje s tím, že kruhy v obilí bývají často falzifikovány. „Maximálně 5 % není vyšlapáno lidmi,“ prozrazuje Vladimír Šiška.

Vladimír Šiška, ufolog

Nesnaží se armáda ututlat návštěvy mimozemských civilizací proto, aby nemusela přiznávat, že nás nedokáže uchránit? Také to jste mohli slyšet po 10. hodině.

Audio záznam rozhovoru si můžete poslechnout kliknutím na odkaz přímo v tomto článku a také v iRadiu.

autor: šše
Spustit audio