Příběh týraného pejska Ronnyho má šťastný konec. Našel novou, milující rodinu

10. červenec 2019

Pohnutý osud pejska Ronnyho zasáhl obrovské množství lidí. Děčínský útulek byl denně bombardován otázkami, jak to s ním je, jestli žije, jak se léčí, jestli něco nepotřebuje.

Ronnyho před 1,5 rokem zachránil strážník městské policie, když ho obyvatelé domu přivolali kvůli podezření na týrání psa. Slyšeli psí nářek, ale nevěděli, kde by mohl pes být, ani čí je.

„Procházel jsem těmi chodbami, až jsem potkal paní, která mě pustila dovnitř do baráku. Z jedněch dveří vyšel pán, a to byl ten dotyčný. Zeptal jsem se ho, jestli má taky pejska. Ztuhnul a začal s vyhýbavou odpovědí. V tu chvíli vyběhl z toho bytu ten pejsek. Viděl jsem, že je pobitej…“ vzpomíná strážník.

Majitel týral ani ne ročního křížence labradorského retrívra tak, že mu zlomil čelist, vykopal několik zubů a způsobil nožem tržné rány. Ronny také přišel o jedno oko.

Ronnyho utrpení i s otřásajícími fotografií vyšel na facebooku děčínského útulku. Jeho pokrokům v léčbě držela palce spousta lidí. Mnoho jich osobně přijelo i z velké dálky, aby Ronnymu přivezli dobrůtky a pohladili ho.

Přišly i nabídky nového domova, kde by Ronny mohl žít spokojený život a zapomenout na bolest a peklo, které prožil. Nebylo snadné vybrat mezi nimi člověka, který si vše důkladně promyslí a nebude chtít psa jen z lítosti, jak se bohužel v těchto případech stává.

Při jedné návštěvě se nakonec Ronnýsek zakoukal do pohledné fenky a celé její rodiny. Jezdili za ním všichni po celou dobu, a tak se 7. červenec stal pro Ronnýska „dnem D“ – krokem do nového života.

„Dostal krásný nový obojek, svoje polštářky na cestu (které dostal od hodných lidí) a baštu do začátku. Přejeme ti Ronnýsku krásný a spokojený život, stále plnou mističku dobrůtek, pohlazení a lásku až do konce tvého života. Kéž by tak šťastný konec měl příběh všech týraných a opuštěných zvířat,“ končí příní na facebookových stránkách Městského útulku pro opuštěná a zatoulaná zvířata Děčín.

A k tomuto přání se připojujeme i my z Českého rozhlasu Sever!

zdroj: Městský útulek pro opuštěná a zatoulaná zvířata Děčín
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.