Prezident Miloš Zeman se během třídenní návštěvy Ústeckého kraje setkal se svými voliči i odpůrci

22. červen 2018 10:30

Ústecký kraj má za sebou šestou oficiální návštěvu prezidenta Miloše Zemana. Během tří dnů se vydal například do obcí Lišany na Lounsku a Bečova na Mostecku. Od místních obyvatel získal v letošních lednových volbách výraznou podporu.

Už před návštěvou kraje prezident avizoval, že jede voličům poděkovat za podporu. To také v Bečově na Mostecku i v Lišanech na Lounsku udělal.

V Lišanech dostal prezident v přímé volbě 94 procent hlasů. Přesto se i tam setkal s oponentem, který se ho ptal, jak hodlá spojovat rozdělenou společnost. Miloš Zeman na to odpověděl: „Společnost je rozdělená. Ne jenom u nás. Není rozdělena člověkem, je rozdělena názorem. Někdo je Sparťan, někdo je Slávista. A samozřejmě pokus spojit Sparťany se Slávisty je naprostým nesmyslem.“

Podobné to bylo o den dříve v Podbořanech. David Šebesta tam se skupinou dalších devíti lidí rozvinul transparent s nápisem Miloše do Koše a také červené trenýrky. „Já osobně nesouhlasím se směřováním a kroky Miloše Zemana. Stojím si za svým názorem, že Česká republika má své místo na západě a ne na východě,“ vysvětlil Šebesta.

Naopak Markéta Karafiátová Miloše Zemana volila a přišla se na něj v Podbořanech podívat už poněkolikáté. „Je mi sympatický, volila jsem ho, takže si to nenechám ujít, když ho mohu vidět. Už jsem ho viděla třikrát – pokaždé, když tu byl, tak jsem se na něj byla podívat.“

Vedle Podbořan na Lounsku vyjádřili někteří lidé nesouhlas s prezidentem prostřednictvím červených trenek také v Bílině na Teplicku.

Zelené trenky pak prezidentovi přinesl na závěr návštěvy na zámku Jezeří na Mostecku Petr Globočník ze Strany zelených.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související