Preventista městské policie varuje: zloději jsou vynalézaví, buďte vždy ve střehu!

Věnujte pozornost svým zavazadlům ve veřejné dopravě, v nákupních centrech i na ulici. Ke krádeži kabelky z nákupního vozíku stačí okamžik, stejně nebezpečné je nechávat peněženku na vrchu kabelky. To vám radí preventista strážník Městské policie v Dubí Ota Rössler.

Upozorňuje i na další zásady bezpečného chování. Například pokud berete léky v určitý čas přes den, mějte je u sebe, protože se může klidně stát, že se domů dostanete později. Diabetici a lidé s kardiostimulátorem by měli mít u sebe pacientský průkaz. Určitě je dobré mít s sebou mobil pro přivolání pomoci.

Samostatnou kapitolou je chování chodců – samozřejmostí by mělo být sledování provozu a používání označených přechodů. Ale pozor – chodec nemá absolutní přednost, vždycky je potřeba sledovat, zda se neblíží vozidlo s právem přednosti – například houkající ambulance nebo vůz se zapnutým modrým světlem.

Celý rozhovor s Otou Rösslerem si můžete poslechnout z přiloženého audiozáznamu. Pohodu u poslechu vám přeje Český rozhlas Sever!

Spustit audio