Pravé české vánoce můžete prožít v Kuršnohorském zooparku

25. listopad 2015

Návštěvnost v zoologických zahradách v zimním období klesá. Je to ale škoda. Chomutovský Podkrušnohorský zoopark, nejmladší a zároveň největší zoo u nás, má co nabídnout, i když venku poletuje sníh.

Většině zvířat, které tu najdete, zima nevadí, a tak je stále na co koukat. Navíc ve skanzenu Stará ves je v období adventu připraveno spousta akcí. Program a další zajímavosti prozradila ředitelka chomutovského zooparku Iveta Rabasová.

„Návštěvníci můžou přijít každou adventní neděli, kdy je pro ně na odpoledne připraven program. V dílničkách se budou dělat adventní věnce, na děti čeká každou neděli divadelní pohádka a před vánoci se bude dokonce ochutnávat to, co měli naši předci na štědrovečerní tabuli.“

Iveta Rabasová - ředitelka ZOO Chomutov

Do krásně nasvíceného skanzenu v zooparku zavítá 5.prosince i Mikuláš s čertem a andělem! Nejen to se dozvíte ze záznamu rozhovoru s Ivetou Rabasovou - řeč byla samozřejmě i o zvířatech, a tak se například dozvíte, co udělá medvěd jako první, když se probudí z dlouhého zimního spánku.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.