Povinné testy zákaznice teplického kadeřnictví neodradily

4. květen 2021 08:43

Kadeřnictví, manikúry, kosmetické nebo masážní salóny. Služby, které nabízejí péči o tělo, mohly po několika měsících znovu otevřít. Zákazníci se ale musejí prokázat negativním testem na covid-19 nebo dokladem o ukončeném očkování. Tahle potvrzení vyžadují taky v dámském kadeřnictví Eva v Teplicích.

„Pět měsíců nemám zásah na hlavě, takže je to opravdu aktuální,“ konstatuje jedna ze zákaznic v teplickém kadeřnictví, zatím co ji Zdeňka Lábrová odvádí ke kadeřnickému křeslu. Prodlevy nejsou možné. Diář má plný na příštích čtrnáct dní.

„Zákaznice hodně volají, takže máme moc práce. Navíc v respirátoru se špatně pracuje. I když jsou zákaznice testované, nebo očkované, tak taky musejí mít respirátory. Jen když je barvíme, tak si to mohou odháknout,“ popisuje kadeřnice.

Na kadeřnické křeslo se zákaznice dostanou jen s negativním testem na covid-19, nebo s ukončeným očkováním.

Marta Nachtmanová si na návštěvu kadeřnictví počkala několik měsíců: „Naposledy jsem tu byla loni před vánočními svátky. A protože už jsem bohužel paní se šedinami, tak to musím nejen stříhat, ale i barvit. Chci být upravená a pěkná.“

Kadeřnice musejí pracovat na dvě směny

Do salonu s radostí vrátila taky jeho majitelka, Eva Fryšová: „Trochu s obavami, abychom to všechno měly dobře. V pátek jsme byly se všemi kadeřnicemi uklízet.“

Ani ona se teď v práci nezastaví. Ranní směna se nesmí prolínat s odpolední, jak tady bylo zvykem. Vládní nařízení to teď nepovoluje.

„Ve dvanáct přijdou kolegyně, tak my musíme v půl dvanácté odejít. Od těch sedmi pak ale tolik lidí neuděláte. Při té odpolední naopak třeba můžeme tu šichtu natáhnout třeba do sedmi místo do šesti, tak to je lepší. Jsme ale rády, že už máme zas lidi kolem sebe a nejsme zalezlé doma,“ dodává Fryšová.

Spustit audio

Související