Pot-au-feu
Pot-au-feu je "hrnec na ohni", ale taky dobrá polévka...
Suroviny: 0,5 kg hovězího žebra, po 100 gramech mrkve, pórku a vodnice (lze nahradit třeba cukínou), 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce másla, plátky z bílé veky, sůl.
Pracovní postup: Maso dáme do litru a půl vody, osolíme a vaříme. Když je skoro uvařené, přidáme nakrájenou mrkev a vodnici, celou cibuli, kterou před podáváním z polévky odstraníme a jemné plátky česneku. Povaříme a pár minut před dovařením přidáme ještě pórek nakrájený na kolečka. Na másle osmažíme plátky veky a podáváme k polévce.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.