Pot-au-feu

Pot-au-feu je "hrnec na ohni", ale taky dobrá polévka...

Suroviny: 0,5 kg hovězího žebra, po 100 gramech mrkve, pórku a vodnice (lze nahradit třeba cukínou), 1 cibule, 1 stroužek česneku, lžíce másla, plátky z bílé veky, sůl.

Pracovní postup: Maso dáme do litru a půl vody, osolíme a vaříme. Když je skoro uvařené, přidáme nakrájenou mrkev a vodnici, celou cibuli, kterou před podáváním z polévky odstraníme a jemné plátky česneku. Povaříme a pár minut před dovařením přidáme ještě pórek nakrájený na kolečka. Na másle osmažíme plátky veky a podáváme k polévce.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.