Pondělní antigenní testování odhalilo v Ústeckém kraji 10 pozitivních školáků

21. duben 2021 14:28

Tento týden chodí do škol v Ústeckém kraji v rámci rotační výuky přes 30 000 dětí. Vedle žáků prvního stupně základních škol jde také o předškoláky ve školách nebo děti ze speciálních škol. Antigenní testy odhalily nákazu u několika žáků.

„Tento týden bylo při antigenních testech opět pozitivních 10 dětí a 5 dospělých,“ potvrdila ředitelka krajské hygienické stanice Lenka Šimůnková.

Hygienici teď čekají na výsledky ověřovacích PCR testů. Děti čeká další plošné testování ve čtvrtek 22. dubna.

Dosud se rotační výuka týká pouze části žáků základních škol, předškoláků a dětí ze speciálních škol. Od pondělí 26. dubna se obnoví praktická výuka ve středních školách a v posledních ročnících vysokých škol – rozhodla o tom vláda.

Zároveň s tím se mají kompletně otevřít také mateřské školy v krajích, kde je týdenní přírůstek nových případů nákazy koronavirem pod 100 na 100 000 obyvatel. Aktuálně jde o Karlovarský a Královéhradecký kraj.

Podle premiéra Andreje Babiše z hnutí ANO by se ale nakonec mohly školky otevřít podle situace v okresech. Podle jakého systému pak budou mateřské školy od příštího týdne fungovat má říci v pátek ministr zdravotnictví.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související