Pomozte kabelkou! Dejte ji na charitu, nebo si zajeďte nějakou koupit na dobročinný bazar do Teplic

26. červenec 2018

Muži to nepochopí, ale pro ženu je prostě kabelka nezbytnou součástí života. A ne jedna. Je potřeba jich mít několik. Podle příležitosti, velikosti, barvy nebo jen tak, podle nálady. Pokaždé sáhnete pro jinou. Jenže kde na to brát?

Sympatickou charitativní akci pro všechny šetřivé milovnice kabelek pořádá už druhým rokem teplická Olympie ve spolupráci s Lions Club Teplice Ladies.

„Projděte doma své skříně a kabelky, které už nenosíte, odneste na sběrná místa,“ říká jedna z organizátorek Jana Moravcová. „Na dobročinném bazaru si pak budete moci vybrat nové kousky za symbolickou cenu.“

Každá kabelka při téhle akci vlastně dostává druhou šanci. Už jednou někomu udělala radost, odžila si své a s přijatelnými šrámy se vydává žít svůj druhý život. Někoho znovu potěší, někomu znovu poslouží, a navíc přispěje na dobrou věc.

„Už loni jsme vybrali děti s nějakým handicapem, které potřebovaly pomoc. Peníze utržené za kabelky umožnily jejich rodičům nakoupit věci, které jim usnadní život,“ vysvětluje Moravcová.

Letos půjde výtěžek akce Františkovi a Michalce. František si toho prožil už spoustu – mimo jiné má těžkou sluchovou vadu a potřebuje nová sluchadla. Stojí skoro 60 tisíc, pojišťovna jednou za 5 let přispívá 5 tisíci. Zbytek musí hradit rodiče.

Michalka má spastickou formu dětské obrny a pro zlepšení hybnosti potřebuje rehabilitovat. Speciální pobyt v Klimkovicích pojišťovna nehradí. Michalka by tu přesto mohla pobýt 29 dní za 59 tisíc.

„Snad bude druhý ročník úspěšný stejně jako ten první a oběma dětem, pomůžeme,“ doufá Moravcová. Sběrná místa, na kterých lze odevzdávat kabelky najdete ZDE.

Dobročinný bazar proběhne 10. a 11. srpna. „Kabelku tu pořídíte za 50 nebo 100 korun. Takový výdaj nebolí, kabelka jako nová potěší a pocit z toho, že jste pomohli, zahřeje u srdce,“ láká na prodejní akci Jana Moravcová, která si během bazaru stoupne za pult a s dalšími členkami Lions Clubu bude prodávat.

Spustit audio

Související