Policisté lidem u Kamencového jezera v Chomutově radili, jak se chránit před zloději

13. srpen 2020 13:50

Krádeže se škodou za víc než 80 tisíc korun řešili od začátku letošní sezóny policisté u Kamencového jezera. Lidé nejčastěji nechávají bez dozoru jízdní kola a doklady. Policisté jim proto dnes na plážích a v kempu radili, jak krádežím předejít.

„Když se jdete koupat, nenechávejte cennosti na dece bez dozoru. Dávejte si na to pozor, protože příležitost dělá zloděje,“ radila policejní mluvčí Miroslava Glogovská lidem na pláži u Kamencového jezera.

Pan Jaroslav sem přijel s rodinou až z Domažlic a zkušenost se zloději už má: „Vždycky jeden z nás zůstane na dece a hlídá. Před 25 lety nám tady na Kamenčáku vykradli stan. Dnes v noci tady prý chodil nějaký pobuda, tak byli stanaři ostražití a hlídali si své věci. Člověk si musí dávat pozor stále.“

Vykoupat se přišla se svým dítětem i Lucie z Chomutova. Spoléhá na to, že když je ve vodě, věci nikdo neukradne: „Jinak mám všechno stále u sebe v kabelce, když ale jdu do vody, tak to zůstane tady. Věřím, že to nikdo neukradne, a že jsou lidé slušní.“

Od června policisté řešili v kempu a na plážích u Kamencového jezera pět krádeží jízdních kol za více než 80 tisíc korun, jednu ukradenou příruční tašku s doklady a platebními kartami a jeden ukradený mobilní telefon.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související