Policie se zabývá novými informacemi k případu unesené holčičky z Trmic

18. červenec 2012

V případu uneseného novorozence z Trmic na Ústecku se objevily nové informace. Německý deník Bild na svém webu uvedl, že holčička měla být údajně vyměněna za dům s pozemkem v Německu.

List nepřímo označil jako toho, kdo mohl o únosu vědět, otce holčičky. Ten si právě odpykává ve vězení trest za jiný čin. Rodina unesené informacím z Bildu nevěří. Podle nich si novináři často vymýšlejí. Budou věřit jen tomu, co řekne policie.

S únosem nemá podle rodiny společného nic ani matka, ani nikdo z příbuzných. Jsou nadšení, že je dítě doma. Nebudou pátrat po tom, jestli na holčičku upozornil únosce někdo z okolí. Neznají prý ani jméno dotyčného únosce a nevědí, kdo to je. Rodina také upozornila, že jim lidé posílají různé dopisy, i výhrůžné. A že si pachatelé mohou vymýšlet, aby je očernili.

Ústecká policie k případu žádné nové informace neposkytuje. Od německých vyšetřovatelů teď dostala písemně výsledky vyšetřování v Německu. V současné době je má v ruce překladatel. Čeští policisté se samozřejmě předběžně seznámili s materiály, které teď z Německa přišly. Vyjádří se k nim ale až poté, co bude mít vyšetřovatel v ruce přesné překlady. To bude nejdříve ve čtvrtek, možná i později.

autor: Jiří Zeman
Spustit audio