Policie prověřuje tři zakázky ústeckého obvodu Střekov z loňského roku

13. duben 2018 14:00

Tři zakázky ústeckého obvodu Střekov z loňského roku prověřuje policie. Potvrdila to policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Jde o opravu historických oken na úřadě, výběr právních služeb a opravy v další budově úřadu, kde sídlí i pošta. Porušení vnitřní směrnice obvodního úřadu zjistila kontrola z magistrátu.

Na policii se obrátil střekovský zastupitel Viktor Malinkovič z KSČM: „Protokol hovoří dost jednoznačně o tom, že byly porušeny vnitřní předpisy, a to dost závažným způsobem, týkajícím se i toho vlastního výběru. I podklady, které vedly k tomu, že zrovna tento uchazeč mohl vyhrát.“

Malinkovič podle starostky Střekova Evy Outlé z PRO! Ústí ví, že jde o dlouhodobý systémový problém na úřadě. Ten se potýkal s odchody úředníků.

Zakázku podle ní mohl řídit každý vedoucí odboru a někteří z nich byli v té době noví. Nyní všechny spadají pod jeden odbor.

„Tady bylo nesystémově nastaveno, že vlastně všichni vedoucí odborů měli pod sebou i výběr těch veřejných zakázek. Měli jsme tady nově obsazená vedoucí místa, takže seznámit se s celým fungováním toho odboru a řešit všechny tyto záležitosti bylo složité,“ vysvětluje Outlá.

Spustit audio

Související