Policie obvinila útočníka, který nafackoval místostarostce Albrechtic

19. listopad 2011

Kvůli útoku na místostarostku Albrechtic v Jizerských horách obvinili policisté čtyřiatřicetiletého muže z Jablonecka. Hrozí mu až čtyři roky vězení.

Na místostarostku Albrechtic a jejího muže zaútočila v úterý skupinka Romů. Domáhali se důchodu své nemocné příbuzné, které se rodina dříve zřekla. Muž, kterého policisté obvinili, místostarostce nafackoval.

Manžel k němu přiběhl, aby mě nechal na pokoji. On se sním začal prát, povalil ho. Chtěl do něj kopnout, ale zakopl o nějakou přepravku se dřevem. Tak popadl tu přepravku a začal to házet po manželovi,“ popsala incident místostarostka Anna Kuřátková.

„Vyslechli jsme další osoby, které se incidentu zúčastnili. Na tomto základě jsme muže obvinili z trestného činu násilí proti úřední osobě. Hrozí mu až čtyřletý trest odnětí svobody,“ potvrdila policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Policie zároveň vyloučila, že by čin měl rasový podtext.

Kvůli útoku zvýšila policie a ochranná služba v Albrechticích dohled. Zastupitelstvo obce rozhodlo, že agentura, která střeží obecní majetek, zvýší počet kontrol. Častěji budou do Albrechtic jezdit také strážníci ze sousední Desné.

autoři: leš , tsch , bach
Spustit audio