Polévka a la Reine
Polévka, nad kterou se olízne i královna...
Suroviny: Litr dobrého hovězího vývaru, 200 g kuřecího vařeného masa, 40 g rýže, 2-3 žloutky, sůl, petrželka.
Pracovní postup: Část polévky odebereme, necháme trochu zchladnout a vešleháme žloutky. Do horkého vývaru vložíme uvařenou rýži a usekané kuřecí maso. Vmícháme rozšlehané žloutky a už nevaříme. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.