Počasí zatím v Ústeckém kraji kempování příliš nepřeje, rezervace už se ale plní

24. duben 2023 13:33

Návštěvníky kempů zatím odrazuje chladné počasí. Sezonu zahájil třeba kemp v Bílině – zatím do něj ale jezdí jen obytná vozidla, která lze vytápět. Od Velikonoc je v provozu autokemp v Oseku u Duchcova, kde už mají obsazené červnové termíny pro školní výlety. Otevření kempu u Barbory nedaleko Teplic posunuly opravy.

„Zaprvé je pořád studeno, a pak tady také děláme velkou rekonstrukci všech těch sociálních zařízení. Obkladači, co nám právě dělají sprchy, mi teď řekli, že nejdřív to bude 15. května,“ shrnuje Hana Měšťanová. Během sezóny pracuje jako recepční kempu u jezera Barbora v Oldřichově na Teplicku, teď stříhá živé ploty a dohlíží na přestavbu.

Další novinkou budou chatky. Zatím sem jezdí karavany a obytná auta, někteří majitelé své přívěsy parkují celoročně. „Stání pro obytná auta nebo přívěsy máme 40. Kromě toho máme také osm míst na stanování a tam, jak se to teď předělává, budou chatičky,“ dodává Měšťanová.

Klidné místo s čistou vodou v posledních letech objevilo hodně lidí nejen z Prahy, ale třeba i z Moravy nebo východních Čech. „Začínají se sem sjíždět cyklističtí nadšenci, pomáhá tomu i ten cyklobus,“ doplňuje Pavel Tetřev, provozovatel kempu u Barbory poblíž Teplic.

Autokemp Osek na úpatí Krušných hor sezonu zahájil o Velikonocích, kdy ani chladné počasí první návštěvníky z Německa neodradilo. Recepční Kateřina Houšková přijímá další rezervace. „Na květen už máme i nějaké hromadné rezervace, v červnu máme spoustu školních pobytů a v červenci začínáme týdenní rodinné pobyty,“ přibližuje.

Podle Jiřího Hlinky, ředitele městské organizace, která kemp spravuje, skončila loňská sezona v plusu. Pro tu letošní se ceny nemění. „My jsme zdražovali před dvěma roky asi o 10 procent, letos to navyšovat nebudeme. Teď je pro nás důležité, jak tady byly ty chatky, tak bychom od města chtěli nové. Nepodařilo se ale – řekli, že to máme zrenovovat, tak to to teď renovujeme,“ shrnuje.

Údržbáři ještě dokončují opravy dřevěných lavic a stolů před chatkami. Vedení kempu domlouvá zajištění nabídky teplých jídel za dostupnou cenu. Od června do srpna by je měl nabízet nový prodejní stánek.

Spustit audio

Související