Po pěti týdnech liberečtí hokejisté v extralize vyhráli v základní hrací době. Pardubice zdolali 4:3

Od 21. listopadu čekali v extralize na tříbodovou výhru hokejisté Liberce. Dočkali se v zápase 35. kola.

Na domácím ledě zdolali Pardubice 4:3. Tím si polepšili v tabulce, aktuálně jim patří desátá příčka.

Bílí Tygři vytěžili z úvodního náporu vedení. Jenže vzápětí nevyužili přesilovku pět na tři a v desáté minutě sami naopak inkasovali. Po dvou třetinách Liberec prohrával 1:2.

Až zlepšeným výkonem v závěrečné části výsledek otočil. Kapitán Martin Ševc přiznal, že o druhé přestávce bylo v domácí kabině pořádně dusno: „Kromě první deseti minut jsme byli tak trapní, že už nebylo kam couvnout. Pro nás je teď každý zápas důležitý. Něco jsme si v kabině řekli a díkybohu jsme to splnili do puntíku.“

Pokud by přitom Liberečtí dokázali zužitkovat dvojnásobnou početní výhodu, nemuselo pro ně utkání být tak těžké, jak nakonec bylo.

Na tříbodové vítězství tým čekal od 21. listopadu. Vedle laciných inkasovaných branek Tygry sráží ještě velký počet vyloučení. Tím nabízí šanci soupeři.

„Člověk chce vytvořit nějaký tlak – a najednou faul. A ještě děláme hodně útočných faulů. Pořád to není ono,“ říká útočník Lukáš Krenželok.

Liberečtí teď před sebou mají sérii tří zápasů na ledě soupeřů. Ten nejbližsí sehrají 3.ledna v Brně proti Kometě.

„Nebude to jednoduchý zápas. Ale už to musíme zlomit, že nám to venku nejde. Nevím co na to říct, protože třicet zápasů je to pořád stejné,“ dodal Lukáš Krenželok.

autoři: Pavel Petr , Zuzana Zejdová
Spustit audio