Plesová sezóna v Ústeckém kraji začíná. Navštívit ale můžete o víkendu i řadu jiných kulturních akcí

12. leden 2023

V Ústeckém kraji startuje o víkendu plesová sezóna. Užít si ale můžete i řadu koncertů, pohádek, divadelních vystoupení nebo Syrečkový flám!

Sobota 14. ledna

Společenský dům Střelnice v Děčíně zve v sobotu od 20. hodin na Myslivecký ples. Pořádá ho Okresní myslivecký spolek Děčín u příležitosti 100. výročí založení Českomoravské myslivecké jednoty. K tanci a poslechu zahraje skupina U-STYLE, na malém sále zahraje k tanci a poslechu harmonikář Kamil Kříž, součástí doprovodného programu bude ukázka mysliveckých tradic a vystoupení trubačů. Na návštěvníky čeká bohatá zvěřinová tombola.

Robert Křesťan a Druhá tráva

Tančit se bude 14. ledna také v Lounech – v Kulturním domě Zastávka začíná ve 20 hodin ples fotbalového klubu SEKO Louny, tak dámy opatrně – nepošlapte fotbalistům nohy!

Robert Křesťan se skupinou Druhá tráva vystoupí v Kulturním centru v Klášterci nad Ohří. Skupinu Druhá tráva charakterizují ji dva výrazné znaky – autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny. Začátek koncertu v kláštereckém Kulturním centru je v 19 hodin.

Divadlo rozmanitostí v Mostě zve na sobotní premiéru Erbenovy pohádky Dlouhý, Široký a Bystrozraký. Ty premiéry budou vlastně hned dvě – první v 10 dopoledne a druhá v 17 hodin.

Pusťte si krásnou pohádku

Muzeum v Teplicích zahajuje 14. ledna v 15 hodin výstavu obrazů Zuzany Bím Novotné. Mottem výstavy je slogan: Nečekej v dešti, až přestane pršet a nauč se tančit v dešti. Výstava potrvá do 12. února.

A na závěr něco velevoňavého – Syrečkový flám v Hospodě u letního kina v Litoměřicích. Je to už tradiční gurmánský večírek, který hudbou doprovodí skupiny Ty syčáci a Ještě jsme se nedohodli. Syrečky budou! Samozřejmě ale jsou vítány i vaše vlastní kulinární výtvory.

Neděle 15. ledna

Sněhu nám paní Zima zatím moc nenadělila, romanci přímo zasněženou si ale přesto můžete dopřát v Krušnohorském divadle v Teplicích. Zasněžená romance je původně americký film – muzikál z roku 1941, excelovala tam tehdy nejlepší krasobruslařka Sonia Henie, ale hlavní ozdobou byla hudba Glenna Millera. A ta přežila dodnes, jak se můžete přesvědčit v Krušnohorském divadle v Teplicích dnes od 17 hodin. Soubor Clarinet Society přidá i další swingové a jazzové melodie českých i světových autorů.

Na výstavě Hudba a pohádka samozřejmě nechybí ani čerti

Čertovskou pohádku dávají v neděli od 17 hodin v Kulturním domě Stropník v Oseku. Jmenuje se Kleofáš a Bětuška a je to  příběh čerta Kleofáše, který má do pekla vrátit kouzelný amulet a taky donést zlou princeznu Filoménu. Na své cestě ale potká komornou Bětušku...

Vrchlického divadlo v Lounech zve na nedělní premiéru Bambulkové show – Kája a Bambuláček, začátek představení je v 17 hodin.

V Kulturním centru v Klášterci nad Ohří mají od 16 hodin na programu Pohádku o strašidelném nádraží. Bylo nebylo jedno malé nádraží, kde sloužil pan přednosta Růžička. A právě tam začalo strašit… Vy se ale bát nemusíte –děti si neužijí jen strašení, ale hlavně spoustu legrace…

Čarodějnické akce v Praze si užijí i děti

Zámek Jílové u Děčína připravil v neděli na 15. hodinu Dětský kosmický nebo taky komický karneval – všemu bude velet hvězdný kapitán Veselá Huba. Holky a kluci poletí vesmírem a zažijí velké dobrodružství! Na každé planetě je čeká nějaký úkol a písnička.

Činoherní studio v Ústí nad Labem má v neděli od 19 hodin na programu dramatizaci známého knižního bestselleru o životě patnáctileté Christiany F. Ve dvanácti letech zkusila poprvé hašiš, pak LSD, krádeže, heroin a stanici ZOO, kde všechno začíná i končí. Berlín je obklopen zdí. Christiana a její přátelé jsou bezradní vůči systému, společnosti a hlavně vůči sobě samým. 

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.