Plavci na jezeře Matylda v Mostě si budou moci příští léto odpočinout na plovoucích molech

1. prosinec 2020 14:27

Stavba plovoucích mol měla začít na březích jezera Matylda v Mostě 1. prosince. Nákladní auta, která měla přivézt jejich komponenty, se ale kvůli náledí a prvnímu sněhu k jezeru vůbec nedostala. Stavba se proto odkládá.

Zahájení letní sezóny v příštím roce ale podle vedení města toto zpoždění neohrozí.

„Původní termín, dle uzavřené smlouvy, byl do února 2021. V návaznosti na klimatické podmínky, i na podmínky výroby těch plovoucích zařízení, existuje v současné době dodatek, který termín prodlužuje do dubna 2021,“ konstatuje vedoucí odboru zadávání veřejných zakázek magistrátu v Mostě František Jirásek.

Na březích jezera Matylda se ale letos mění víc věcí. Návštěvníci tak budou v příštím roce do vody vstupovat z oblázkových pláží, a ne jako teď z trávnatých ploch.

„Vybudovali jsme sociální zázemí s recepcí, probíhá revitalizace břehové linie – to je záležitost z 15 ekomiliard. Celá věc by měla být hotová do dubna příštího roku,“ doplňuje primátor Mostu Jan Paparega z hnutí ProMost.

Novinkou je také skokanský můstek pro vodní lyžeře.

Práce na úpravě břehů pokračují podle harmonogramu, zpozdí se jen dokončení plovoucích mol. Do začátku letní sezóny by se ale podle vedení města mělo vše stihnout.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související