Plánujete pozdější dovolenou? Potěší vás slunné počasí

11. září 2015
Počasí – speciál

Pořád ještě jsou ve Středomoří místa, kde bude v nejbližších dnech čtyřicetistupňové vedro. Za ním se musíte vydat do Turecka. Hezké počasí ale bude o víkendu i v Česku, a tak je ideální doba začít s otužováním.

V Litoměřicích v pátek začíná Zahrada Čech, známý zahrádkářský veletrh. A nejenom v Litoměřicích, ale i v okolí a v podstatě celé České republice bude polojasno až skoro jasno, v sobotu ráno se objeví mlhy. Teploty budou od 18 do 22 stupňů.

A jak to vypadá s předpovědí na další dny? Sluníčko vydrží do pondělí, kdy se ale začne od západu zatahovat a přijdou srážky. Teploty ale vyšplhají až na 28 stupňů. A bude větrno, místy s nárazy až 70 km za hodinu. Úterý bude zatažené s přeháňkami a ochladí se na 15 až 19 stupňů, pak se začne zase oteplovat a bude jasno.

Kdo jede na dovolenou až teď, tak se pořád ještě může těšit na slunečné a teplé počasí. Pokud si tedy vybral správné místo.

Čtěte také

Ve Středomoří bude hezky v západní části, takže hlavně v Turecku a na Kypru. Tam v nejbližších dnech nečekají bouřky nebo přeháňky. Naopak ve Španělsku, na riviéře ve Francii, v Itálii a v Chorvatsku se bude obloha postupně zatahovat. Ale pořád bude teplo.

Třeba u Balatonu bude zítra slunečno, teplota 20 stupňů Celsia, v neděli se zatáhne, ale bude 21 a v pondělí zase bude svítit sluníčko a teplota se dostane na 25 stupňů. Voda Balatonu má 24 stupnů. Třeba na Rujáně bude kolem dvaceti a polojasno a voda má 16 stupňů.

Čeští otužilci na svých víkendových akcích

Pro otužilce správný čas na trénink

A právě teď je nejlepší začít s otužováním. Pokud se chcete v zimě vydat koupat, až bude na břehu sníh, tak musíte trénovat už teď a příští rok vám počasí dovolenou nezkazí.

Důležité je u otužování vydržet, s tím jak se postupně bude ochlazovat. Když budete chodit plavat do přírody dvakrát týdně, tak se postupně proplavete až do prosince.

autor: mkk
Spustit audio