Pendleři v Děčíně se nechali o víkendu otestovat antigenními testy – bez čekání a registrace

1. únor 2021 12:45

Nedostatek testovacích kapacit na Děčínsku vyřešili tamní pendleři po svém. Oslovili praktického lékaře ze Šluknova, který sám také pracuje v zahraničí a antigenní testy v rámci své ordinace nabízí.

Lékař se pak se svým týmem v neděli postavil na chodník před rodinný dům v Děčíně-Loubí. Na testy tam přišlo několik desítek lidí a potvrzení o výsledku dostali ve třech jazycích. Aby totiž mohli pendleři jezdit do práce do Saska, musí mít nejméně dva negativní testy týdně.

Přijít mohl kdokoliv, objednávat se nemusel. Všechno šlo jako na drátkách, žádné zdlouhavé čekání – pendleři byli velmi spokojení.

„Je to suprově, že to takhle udělali pro lidi – navíc to jde i bez on-line obejdnání,“ pochvaloval si Filip Šesták, který pracuje v Sasku jako instalatér.

Spokojený byl i Petr Chýlek: „Dostal jsem z firmy echo, že se to tady otevře. Myslím si, že je to super věc.“

Z České Kamenice přijela na testy také paní Stanislava, která pracuje za hranicemi ve fabrice: „Jezdila jsem na testy do Šluknova, ale tím, že to má bývalá kolegyňka zařídila zde, je to pro mě blíž.“

Doktor Vratislav Prejzek se svým týmem nakonec strávil v Děčíně – Loubí zhruba dvě hodiny. Za tu dobu stačili udělat test 108 lidem, 8 z nich bylo pozitivních.

Do Děčína přijede tým šluknovského lékaře ještě příští týden. Testovat bude nejen pendlery, ale i ostatní zájemce – 3. února od 16:00 do 17:00 a 7. února od 14:00 do 15:30.

Pokud bude o antigenní testování zájem, je ochotný jezdit pravidelně.

Spustit audio

Související