Páteční Noční linka: Svatý Valentýn. Komu jste dali své srdce a jak to dopadlo?

14. únor 2020

Vyšel vám vztah hned napoprvé? Museli jste o svou lásku "bojovat"? Co jste museli překonat,jakými zkouškami projít? A co bylo důkazem vaší velké lásky? V čem jste se s partnerem doplňovali? Brali jste ho takového jaký je, nebo se ho snažili předělat a narazili? Našli jste ideál? 

Dostávali jste a nebo psali zamilované dopisy? Kolikrát se podle vás člověk může opravdu zamilovat? Na koho dnes na svátek svatého Valentýna myslíte, koho máte v srdci?

Dnes v noci s moderátorem Karlem Sladkým o tom, co má v našem životě jedině smysl a největší sílu a to je láska. Lidé ji hledají odpradávna a věří, že najdou toho pravého,tu pravou. 14. únor je den, kdy se slaví a připomíná svátek svatého Valentýna a o lásce a vztazích se můžeme bavit bez ohledu na to, zda ho slavíte. Láska totiž v srdci buď je a nebo není.

Z anglosaských zemí tento svátek přišel i k nám a i když můžeme mít pocit, že je dnes hlavně o komerci, dnešní den je příležitostí připomenout si to, co má v našem životě opravdu smysl.

Připomeňme, že svátek se slaví na počest kněze Valentýna, který tajně oddával mladé páry v dobách, kdy římský císař Claudius druhý zakazoval svým vojákům zásnuby a svatby. Možná jste se také tajně vzali a když bylo po všem, pak to teprve oznámili rodičům a známým.

Najít spřízněnou duši a mít se ke komu vracet je to nejkrásnější, co vás může v životě potkat. Vyšlo vám to? Měli jste, máte partnera na kterého se můžete spolehnout a jste na jedné vlně? Chápete se a tolerujete? Na vaše příběhy a vyprávění se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.