Páteční Noční linka: Pohrává si počasí s vaší náladou?

10. červen 2022

Lidí citlivých na změny počasí za poslední víc než půl století výrazně přibylo. Podle vědců je to životem ve městech a odtržením od přírody. Meteosenzitivních jedinců je v západoevropské populaci podle některých studií až osmdesát procent. Patříte mezi ně? 

Ovlivňuje počasí vaši náladu? Pokud ano, jak moc? Při jakém počasí jste nejčastěji, jak se říká, bez nálady? Má sluneční světlo vliv na to, jak moc jste unavení? Jaké jsou pro vás příjemné denní teploty? Vyhovují vám více ty zimní nebo letní? Nebo se snad nemůžete dočkat tropických teplot? Co máte na létě nejraději? Jak ovlivní v létě vaše plány počasí? Hodně nebo vůbec? Máte vždy náhradní plán? A umíte se přizpůsobit? Vzpomínáte na zimu a těšíte se na její další kolo nebo máte raději teplo a sluníčko? V jakém ročním období jste nejaktivnější?

Vaše příspěvky nám můžete psát na rohlas.cz/linka, kde si můžete také přečíst vzkazy ostatních. K dispozici je email nocnilinka@rozhlas.cz a také telefon 731 800 900.

V době vysílání můžete volat do studia Českého rozhlasu Zlín, kde vás čeká Jarka Barboříková.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.