Páteční Noční linka: Mezinárodní den bez nákupů – má smysl?

25. listopad 2022

Za Mezinárodním dnem bez nákupů stojí nečekaně muž, který sám pracoval v reklamní agentuře a už se mu nelíbilo, jak reklamy ovlivňují lidi a nutí jim zbytečné věci, které ani nepotřebují. Den bez nakupování má podpořit myšlenku toho, co vlastně doopravdy k životu potřebujeme.

A přiznejme si sami, kolik zbytečností nakoupíme. Jak jste na tom s nakupováním vy? Za co nejvíce utrácíte? Jak moc se díváte na cenovky? Co si neopustíte, ať to stojí, co to stojí? Musíte si psát nákupní seznam, abyste nenakupovali zbytečnosti? Přemýšlíte při nakupování ekologicky? Jak vzpomínáte na časy, kdy se v obchodech stály dlouhé fronty na základní zboží a některé zboží bylo pouze „podpultové“? Co všechno už máte nakoupené na Vánoce? Kupujete často zboží na splátky? Kolik za dárky a výzdobu letos plánujete utratit? Nebo to nepočítáte?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související