Parkoviště ve Šrámkově ulici na Doběticích se rozšiřovat nebude

18. červenec 2017

V obvodě Severní Terasa v Ústí nad Labem chybí podle odhadu radnice zhruba 2 tisíce parkovacích míst. Obvod se proto snaží tyto možnosti rozšiřovat. Například na sídlišti Dobětice mělo ve Šrámkově ulici vzniknout dalších 60 parkovacích míst. Kvůli územnímu plánu to ale nebude možné.

Radní města rozhodli, že obvod musí vrátit účelovou dotaci na tuto akci. Peníze město použije na opravu Rabasovy ulice na stejném sídlišti. Odmítli žádost obvodu o převod peněz na výměnu poškozeného dřevěného hradu na hřišti v parku na Severní Terase.

Obvod dostal peníze od města na rozšíření parkoviště ve Šrámkově ulici loni v březnu. Při zahájení územního řízení radnice zjistila, že musí projekt předělat. Jednak kvůli stromové aleji a dalším důvodem bylo to, že územní plán dovoluje v takových případech zastavění veřejné zeleně z 15 procent celkové plochy. V upraveném projektu z 85 zbylo 60 parkovacích míst.

Zastupitelstvo města by mohlo rozhodnout ve prospěch rozšíření parkoviště. Na červnovém jednání ale nikdo takový návrh nepředložil. Vzhledem k přípravě nového územního plánu zastupitelstvo odmítá změny toho současného. Obvod Severní Terasa proto podal návrh na změnu využití území ve Šrámkově ulici do připravovaného územního plánu - lidé si tam tak na rozšíření parkoviště budou muset ještě několik let počkat.

autor: hau
Spustit audio