Papírny ve Štětí začaly s náborem nových zaměstnanců. Přijmou na 200 technických i administrativních pracovníků

22. březen 2023 08:54

Papírny ve Štětí přijmou dvě stovky nových pracovníků. A to jak do výroby, tak pro administrativní práci. Společnost v těchto dnech pracuje na montáži nové výrobní linky. Ta by se měla rozjet v roce 2025.

Jde o vůbec největší nábor na Litoměřicku za posledních několik let. Nábor konkrétních pracovníků začal. Papírny hledají zejména zaměstnance technického zaměření jako například operátory a technology výroby. Shání ale například i pracovníky zákaznického servisu a nákupu.

„Potřebujeme také obsadit volná místa v logistice, kam hledáme hlavně řidiče a řidičky vysokozdvižného vozíku, dále přijme lidi do údržby, do elektroúdržby, do energetiky, na dřevosklad a do výroby buničiny,“ upřesňuje personální ředitelka společnosti Hana Velíšková.

Mondi nabízí novým zaměstnancům finanční motivaci

Papírny nabízejí pozice téměř ve všech odděleních. Nové zaměstnance firma motivuje například náborovým příspěvkem 50 000 korun. Pokud se někdo kvůli práci přestěhuje, získá další příspěvek ve výši až 70 000 korun.

Loni papírny zaměstnancům přispěly 12 000 korun na elektřinu, letos od dubna se pracovníkům kvůli rostoucí inflaci zvýší plat.

Aktuálně shánějí zaměstnance prostřednictvím plakátové kampaně pracovních portálů. Firma spoléhá také na zaměstnance, kteří doporučují své známé či příbuzné. Chtějí ale využít i ty, které evidují zdejší úřady práce.

Okres Litoměřice patří dlouhodobě k místům s nejnižší nezaměstnaností v kraji. Data ke konci letošního února ukazují míru nezaměstnanosti 4,1 procenta. Bez práce bylo téměř 3 250 lidí, naopak volných pozic bylo 1279. K nejžádanějším profesím na Litoměřicku patří ty technické.

„Zaměstnavatelé nejčastěji hledají kvalifikované pracovníky ve výrobě, ve stavebnictví a v řemeslech. Zájem mají především o montážní dělníky výrobků a zařízení, slévače, svářeče a příbuzné pracovníky,“ shrnuje mluvčí Úřadu práce Kateřina Beránková.

V souvislosti s náborem do štětských papíren má Úřad práce možnost uspořádat mimořádné výběrové řízení nebo tzv. předvýběr vhodných uchazečů o práci s cílem spárovat co nejvíce volných pracovních míst a konkrétních nezaměstnaných v okrese, případně kraji.

Spustit audio

Související