Otevření koupaliště v Lounech zdržely opravy. Lidé se tam zatím mohou jen slunit, hrát si ping pong nebo plážový volejbal

7. červen 2021 14:12

Oprava bazénu oddálila zahájení sezony městského koupaliště v Lounech. Práce na výměně dlaždiček se protáhly, takže zatím jsou přístupné jen trávníky ke slunění, dětské hřiště, stoly na ping pong nebo písečný kurt na volejbal. Dětský bazén čeká na rozbory vody, velký relaxační se po opravách ještě musí napustit.

Plavčice Věra Farkašová zatím s ostatními zaměstnanci připravuje areál venkovního koupaliště na sezonu. Je sice už otevřeno, ale v bazénech se ještě nikdo nevykoupe.

V dětském bazénu zatím plavou kachny – čeká se tam na laboratorní výsledky rozborů vody. Velký bazén u tobogánů, zvaný Relax, se po opravě začne napouštět vodou ze studny, kterou ohřívá slunce.

Otevření koupaliště v Lounech zdržely opravy

„Naplánovaná oprava začala letos na jaře, komplet se tam vyměnily dlaždičky, spárovalo se, prováděla se i hydroizolace,“ popisuje ředitelka Lounských plaveckých areálů Andrea Kuďousková.

Oprava bazénu byla podle ní už nutná: „Už loni, v rámci posledního týdne před ukončením sezóny došlo k tomu, že se jednotlivé dlaždičky opotřebováním začaly odlepovat. Došlo tam i k drobným zraněním. Na základě toho jsme to uzavřeli a soutěžila se oprava, která byla naplánovaná na letošní rok, před zahájením sezóny,“ vysvětlila Kuďousková.

Výměna tobogánu proběhne až na podzim

Další práce se týkají údržby areálu. „Vyčistili jsme také kompletně koryto kolem Ohře, pořád se seká tráva, upravoval se kurt na plážový volejbal, přibyly stoly na ping pong a proběhla i revize tobogánu,“ vypočítává ředitelka.

Plánovanou výměnu modrého tobogánu tady odsunuli na podzim, aby návštěvníkům zase neomezovali koupání a pobyt na koupališti.

Během horkých dnů chodí na lounské koupaliště i tisícovka lidí denně. Do bazénů by se v letošní sezoně mohli dostat do týdne.

Spustit audio

Související