Otevírají se další obchody – například s obuví a oblečením pro děti nebo papírnictví

12. duben 2021 14:51

Vláda povolila otevřít obchody s dalším sortimentem, takže zákazníci se z e-shopů můžou zase vracet do kamenných prodejen. K potravinám, drogeriím a lékárnám tak 12. dubna přibyla třeba papírnictví, obuv a oblečení pro děti, mototechny nebo čistírny. Projevilo se to i v obchodním domě v centru Teplic, kde možnosti otevřít využilo papírnictví a čtyři obchody s oblečením nebo obuví.

„Jdu si koupit takové ty plastové obálky na dokumenty a další obálky. Jsem ráda, že už si konečně mohu vybrat. Také uvidím, co ještě se mi bude hodit,“ shrnuje Valentýna Zoubková, zatímco čeká před papírnictvím.

Povolený limit na jednu osobu je patnáct metrů čtverečních, takže sem se vejdou jen tři lidi.

Fronta v teplické Galerii stojí taky před prodejnou Pepco, kam může dvacet zákazníků.

Dohlíží na to hlavní pokladní, Jaroslava Pištěková: „Zájem je určitě veliký, jak vidíte sami. Máme omezený počet zákazníků. Mohou nakoupit dětské oblečení a domácí potřeby.“

Ostatní sortiment je označený páskou. Na otevření se tu připravovali už od minulého týdne.

„Pustili nás sem, i když to tu bylo zavřené – museli jsme ale být otestovaní. Takže prodejnu jsme pro zákazníky měli připravenou úplně perfektně,“ dodává Pištěková.

Zájem je o dětské oblečení i boty

Nejvíc podle ní lidé nakupují dětské oblečení. Právě pro to si přišla i Jana Rychlá, která čeká, až bude volný jeden z dvacítky dostupných nákupních košíků. „Jdu sem koupit oblečení pro miminko, než to zase zavřou. Zaplať pánbůh, že se to otevřelo – lidé nemají boty na jaro, nic,“ konstatuje.

Pro boty si zatím můžou jenom děti – a to i ty, které mají nohu v dospělé velikosti.

Zeptat se na to přišel zákazník Jiří, který potřebuje boty pro syna.

„Musí to být boty pro dítě. Takže když sem přijde dítě, tak, i když má velkou nohu, tak mu se prodáme. Nebo třeba i takové ty batůžky – prostě takové ty věci, které děti využijí do školy,“ vysvětluje vedoucí prodejny Deichmann, Kamila Matuchová.

Spustit audio

Související