Osud sdílení kol v Teplicích je po třech sezńách nejistý

14. duben 2019 10:19

Sdílení kol provozuje v Teplicích skupina dobrovolníků zaštítěná organizací Rekola. „Rekola jednala s městem o nějaké podpoře nebo spolupráci. Město na ni zatím nepřistoupilo, takže teď stojím před otázkou, jestli pokračovat jako v předchozích třech sezónách zcela bez podpory města a v takovém dobrovolnickém režimu, anebo jestli to nějak změníme, nebo úplně zrušíme,“ vysvětlil Jakub Mráček z Rekoly, proč zatím neví, jestli se růžová kola v ulicích objeví.

Podle primátora Hynka Hanzy vedení Teplic nabídku na spolupráci zatím odmítlo kvůli vysokým nákladům. Na půlroční zkušení provoz stanicového systému by totiž organizaci Rekola přispívalo částkou zhruba jeden a půl milionu korun.

 „Jestli si dobře pamatuju, tak nám nabídli na šestiměsíční zkušební provoz zhruba náklad ve výši jeden a půl milionu. Nám tato částka přišla neadekvátně vysoká, takže jsme si ještě nechali čas na rozmyšlenou, jestli cestou stanicového systému půjdeme a jestli vůbec do toho půjdeme s Rekoly, protože těch poskytovatelů máme několik,“ řekl Hynek Hanza k tomu, proč se se zástupci organizace Rekola město zatím nedohodlo.

Spustit audio

Související