Osobní vlaky mezi Ústím a Teplicemi nahradí autobusy, rychlíky mohou mít zpoždění

10. červenec 2022 12:33

Od zítřka,  tedy pondělí 11. července, musí cestující vlakem mezi Ústím nad Labem a Teplicemi počítat s komplikacemi. Příčinou bude výluka mezi Bohosudovem a teplickým nádražím.

V provozu tam až do večera 8. srpna bude jen jedna traťová kolej a osobní vlaky tak nahradí autobusy. Rychlík, spěšné vlaky a ostatní osobní vlaky pojedou bez omezení. „Vlivem výluky může u těchto vlaků dojít ke zpoždění,“ uvedla Jana Hinterholzingerová z ředitelství Českých drah.

Ve stanici Krupka-Bohosudov má Správa železnic podle svého mluvčího Dušana Gavendy v plánu opravu kolejiště a novou zastávku v blízkosti železničního přejezdu, kde budou dvě vnější nástupiště. Současná stanice Krupka-Bohosudov se vrátí ke svému historickému názvu Bohosudov.

Práce zahrnují také opravu výpravní budovy. „Rekonstrukce musí splnit potřeby osobní i nákladní dopravy, tedy především bezpečný a bezbariérový nástup a výstup cestujících a možnost obsluhy vleček zaústěných do stanice,“ řekl Gavenda.

Součástí stavby je celková rekonstrukce trati v délce zhruba šest kilometrů z Chabařovic až k přemostění Riegrovy ulice v Teplicích. Rychlost vlaků se tak zvýší až na 135 kilometrů v hodině.

V plánu je také výměna železničních přejezdů, náhrada jednoho přejezdu podjezdem, zrekonstruují se propustky a mosty. Přímo ve stanici Bohosudov se už dělají protihluková opatření a v traťovém úseku do Teplic se vybudují protihlukové stěny.

Veškeré práce skončí na podzim příštího roku. Náklady na stavbu mají být zhruba 1,67 miliardy korun a pokryjí je peníze z evropských dotací.

autor: Jan Bachorík | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související