Ořechovka z jižních Čech. Vyzkoušet jí ale můžete kdekoliv!
Musíte si ale počkat na další léto, budete totiž potřebovat ještě nezralé zelené vlašské ořechy, které se dají krájet…
Suroviny:
24 zelených ořechů (na přelomu června a července nejlépe)
15 g celé skořice
8 g hřebíčku
4 g muškátového květu
1 litr vodky nebo jiného nearomatického alkoholu
500 g cukru
4 litry vody
Postup:
1. Ořechy rozkrájíme na čtvrtky a společně s kořením necháme 6 týdnů louhovat v alkoholu ve sklenici povázané celofánem.
2. Svaříme cukr s vodou, smícháme s přecezeným ořechovým výluhem a stáčíme do lahví. Uchováváme v chladu.
Dobrou chuť vám přeje Miluše Neoralová a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka