Ořechovka z jižních Čech. Vyzkoušet jí ale můžete kdekoliv!

Musíte si ale počkat na další léto, budete totiž potřebovat ještě nezralé zelené vlašské ořechy, které se dají krájet…

Suroviny:
24 zelených ořechů (na přelomu června a července nejlépe)
15 g celé skořice
8 g hřebíčku
4 g muškátového květu
1 litr vodky nebo jiného nearomatického alkoholu
500 g cukru
4 litry vody

Postup:

1. Ořechy rozkrájíme na čtvrtky a společně s kořením necháme 6 týdnů louhovat v alkoholu ve sklenici povázané celofánem.

2. Svaříme cukr s vodou, smícháme s přecezeným ořechovým výluhem a stáčíme do lahví. Uchováváme v chladu.

Dobrou chuť vám přeje Miluše Neoralová a Český rozhlas Sever!