Oprava vodovodu v Roztokách u Povrlů nekončí. Termín se posunul na konec května 2017

10. listopad 2016

Lidé v Roztokách na Ústecku se dokončení opravy vodovodu a části kanalizace letos nedočkají. Kvůli problémům při rekonstrukci se termín dokončení posouvá až na příští rok. Za průtahy oprav může podle starosty Povrlů stavební firma. Ta se hájí tím, že zdržení nezpůsobila a všechno se snaží dohnat. Stavba za více než 14 milionů korun by měla lidem zajistit hlavně kvalitnější pitnou vodu.

Část Roztok stále vypadá jako staveniště ‒ ulice v obci jsou rozkopané, na silnicích jsou stavební auta, na zemi materiál na opravu vodovodu a kanalizace…

„Co tomu můžeme říkat? Voda nám teče, tak žádné stížnosti nejsou,“ komentuje situaci obyvatelka Roztok Jarmila Házová.

Podle starosty Povrlů Petra Hadraby se ale práce nestihnout do původně plánovaného termínu, tedy do konce listopadu 2016. „Nestačil jsem se divit. Firma Zempra po nás žádá prodloužení stavby do 31. Května 2017, což je pro nás neúnosné.“

Oprava kanalizace v Roztokách u Povrlů se protáhne

S jeho slovy ale nesouhlasí Jan Wanke ze stavební firma Zempra, která má opravy vodovodu a části kanalizace na starosti. Podle něj se firma nedostala do skluzu vlastní vinou.

„Začali jsme řádem číslo 3, který je z litiny. Je to nějakých 120 metrů a nevyšly nám vzorky desinfekce a proplachů čtyřikrát za sebou. Nevím, jak je to možné, ale stalo se, a tak jsme přišli na tomto úseku o 4x15 dnů. Počítáme s tím, že bude zima, ale budeme se snažit tu stavbu dokončit dřív než 30. května,“ dodává Wanke.

Podle Jiřího Hladíka ze Severočeské vodárenské společnosti je už definitivní, že se stavba protáhne.

„V tuto chvíli je pro nás prioritou minimalizovat vlivy stavby na danou lokalitu, které odložení stavby působí. Prioritou je dílo řádně dokončit. Každopádně se obyvatelům omlouváme za způsobené komplikace,“ dodává Hladík.

autor: bach
Spustit audio