Oprava poničeného pláště zimního stadionu v Teplicích po roce a půl konečně začíná

18. červen 2021 10:52

Rok a půl se čekalo na opravu poškozeného pláště zimní haly v Teplicích. Nehodu řidičky, která autem opláštění poškodila, nejdřív důkladně šetřila pojišťovna. Pak příjezd opravárenského stroje zase zbrzdila pandemie koronaviru. Hliníkové plechy pro zimní halu 17. června připravila speciální ohýbačka z Německa. Teď už je stačí jen připnout na místo.

„23 vteřin trvá ohnutí jednoho pětimetrového plechu na opláštění. Tři jdou na opravu a čtyři máme do zásoby,“ shrnuje ředitel teplické sportovní haly Pavel Tetřev.

Za unikátní řešení opláštění stadionu dostali tepličtí architekti cenu. „Ten profil, ten tvar nebo to, jak je to naohýbané, –všechno je to jedinečné,“ dodává Tetřev.

Krytina se vyrábí v Německu, odkud přišel nový materiál a také speciální ohýbačka.

„Ten plech přišel rovný. Museli jsme je proto nejdřív zohýbat tak, aby to pasovalo. Teď ty plechy budeme dávat zpět tak, aby to vypadalo jako před tím. Odhaduji, že to budeme dělat tak 4 až 5 dní,“ shrnuje Juraj Hibel‘ z bratislavské firmy Kovos, který práce na opravě řídí.

Co se tady před rokem a půl vlastně stalo, popsal mluvčí Teplic Robin Röhrich: „V té spodní části, ve výšce auta, se ten plech dole ohnul, odkryla se i ta izolační hmota pod tím plechem. Stalo se to v prosinci 2019 – nejdřív to zbrzdilo jednání s pojišťovnami, pak to ale hlavně zastavila opatření proti koronaviru.“

Opravu zaplatí pojišťovna – přijde na zhruba 700 tisíc korun.

Spustit audio

Související