Okresní soud v Teplicích řeší případ rvačky, která se odehrála před 2 lety na koupališti v Dubí

3. srpen 2020 14:15

Okresní soud v Teplicích začal řešit případ rvačky na koupališti v Dubí, která se stala před dvěma lety – 7. srpna 2018. Obžalovaných je 6 lidí, kterým hrozí 3 až 10 let vězení.

Začátek hlavního líčení poznamenala havárie na vodovodu, která zasáhla velkou část Teplic. Soud proto jednání zkrátil – nepřišla řada na oba poškozené a znalce, který posuzoval zranění – ty soudce vyslechne 4. srpna – stejně jako 6 plánovaných svědků.

Dnes tedy vypovídalo 5 ze 6 obžalovaných. Jeden výpověď odmítl.

Obžalovaní většinou vinu na zmlácení mladíka odmítli. Obžalovaná žena hádku i napadení poškozené návštěvnice přiznala – řekla, že vybuchla a nechtěla nikomu úmyslně ublížit – oběma poškozeným se omluvila.

Bratr obžalované, který ji přišel na pomoc ve chvíli, kdy se obě ženy pokoušel od sebe odtrhnout jeden z dalších návštěvníků koupaliště, – připustil, že do muže strčil a dal mu facku. S

trčení do poškozeného přiznal i další obžalovaný – udělal to proto, že stál vedle jeho malého syna, kterého chtěl dostat z dosahu potyčky.

Řekl, že se rvačky nezúčastnil a detaily si nepamatuje – přitom ale obžalovaná žena právě o tomto muži řekla, že mladíka držel pod krkem.

V podobném duchu byly i výpovědi dalších dvou mužů – přítele a dalšího příbuzného obžalované.

Výpovědi obžalovaných se liší i v příčině první hádky – poškozená novinářům řekla, že zasáhla, když romský chlapec v brouzdališti topil jiné dítě. Obžalovaná žena ale popsala, že poškozená začala dítě umravňovat, protože na ní stříkalo vodu.

Různí se také verze ohledně vzájemných rasistických nadávek. Někteří obžalovaní také popřeli, že by po incidentu někomu vyhrožovali zabitím.

Právě o výpovědi obou poškozených opírá státní zástupce obžalobu, protože část obžalovaných odmítla u policie vypovídat.

Státní zástupce Pavel Norek spoléhá i na výpovědi svědků, které soud teprve vyslechne. Ve spisu jsou i fotografie ze rvačky.

Spustit audio

Související